تازه ها
خانه / علمی ، سلامت و پزشکی / خواص مواد غذایی / خواص دارویی ریحان در طب سنتی

خواص دارویی ریحان در طب سنتی

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از خواص مواد غذایی همراه باشید :

خواص ریحان

 

نحوه استفاده : در سبزیجات به کار میرود و در گاهی از اوقات به صورت دم کرده هم کاربرد دارد.

 

 

خواص : ریحان Basil

 

نام علمی Ocimum basilicum

 

گیاه شناسی

ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود .

تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.

 

 

 

 

خواص داروئی:

 

 

چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .

 

 

 

۱)دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .

۲)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .

۳)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .

۴)نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

۵)برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

۶)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .

۷)جوشانده ریحان تب بر است .

۸)دم کرده تخم ریحان مسکن است .

۹)اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است.

۱۰)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .

۱۱)برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .

۱۲)دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .

۱۳)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .

۱۴)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

۱۵)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای خواص مواد غذایی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع