تازه ها

خواص درمانی ذرت

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از خواص مواد غذایی همراه باشید :

 

 

ذرت

 

 

ذرت Corn

نام علمی Zea mays

 

 

کلیات گیاه شناسی

ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از ۲تا ۴ گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

 

 

ترکیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

 

انرژی
۳۵۰ کالری
آب
۱۳ گرم
پروتئین
۹ گرم
چربی
۴ گرم
مواد نشاسته ای ۷۲ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
فسفر ۲۶۵ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
ویتامین آ ۴۹۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۲/۲ میلی گرم
ارسنیک ۳۰ میلی گرم

 

 

کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :

 

گوگرد
۲/۸ میلی گرم
کلر
۳/۶ میلی گرم
فسفر
۵/۲ میلی گرم
سیلیسیم
۴ گرم
آهن ۰/۰۶ میلی گرم
کلسیم ۱/۷ میلی گرم
منیزیم ۱/۴ میلی گرم
سدیم ۰/۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم

 

 

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .

 

 

خواص داروئی:

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است “

۱)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .

۲)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

۳)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .

۴)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .

۵)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

 

 

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .

۱-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .

۲-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .

۳-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

۴-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .

 

 

بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

۱)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

۲)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .

۳)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

۴)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .

۵)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .

 

 

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

منبع:bbss.blogfa.com

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای خواص مواد غذایی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع