تازه ها
خانه / آموزش / آشپزی / غذاهایی که با مرغ میتوان پخت

غذاهایی که با مرغ میتوان پخت

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :

وب‌سایت همشهری شش و هفت: باورتان می‌شود همین مرغی که خیلی از ما بوی آن را دوست نداریم و لب به آن نمی‌زنیم،‌ بتواند تمدن یک ملت یا بهتر بگوییم دنیای غرب را نجات بدهد؟‌ مرغ محترم،‌ اولین بار در نیمه نخست قرن پانزدهم میلادی در کشور یونان پا به زندگی مردم گذاشت. اما نکته مهم اینکه در این کشف،‌ پای ما ایرانی‌ها هم در بین بود.

داستان از این قرار است که وقتی دریاسالار یونانی،‌ «تمیستوکلس»‌ راهی نبرد با ایران بود، ‌در مسیر نزاع دو خروس با یکدیگر را می‌بیند. او با دیدن این صحنه می‌گوید:‌ «‌به آنها بگویید برای زندگی، نجات‌ خانواده، برای حفظ خاندان و برای حفظ فرزندان نجنگند.

جنگ باید فقط برای حفظ غرورتان باشد.» به این ‌ترتیب نخستین برخورد تاریخی با خاندان ماکیان اتفاق می‌افتد اما تا مدت‌ها این موجود برای تغذیه استفاده نشده و بر عکس برای مراسم «جنگ‌اندازی خروس»‌استفاده می‌شد.

 درواقع مرغ و خروس برای این رقابت پرورش داده می‌شدند. از اوایل قرن بیستم با پیشرفت صنعت،‌مرغ به شکل‌های مختلف و به صورت جدی، به‌عنوان یک خوراکی وارد زندگی مردم شد.

 مرغ را نجات‌بخش زندگی مردم غرب می‌دانند به این دلیل که پس از ورود آن به فرهنگ غذایی مردم،‌ از مرغ برای تهیه انواع خوراکی‌ها تا سس‌ها استفاده می‌کنند. حالا می‌خواهیم ببینیم مرغ چه وی‍ژگی‌های تغذیه ای دارد و با آن چندنوع غذا می‌توان تهیه کرد؟‌

غذاهایی که با مرغ میتوان پخت


وی‍ژگی‌های مرغ معروف

این نکته را ‌می‌دانیم که مرغ،‌یکی از بهترین منابع حاوی پروتئین است. هضم آن آسان است و الی آخر. اما اگر بخواهید چند وی‍ژگی شاخص برای این خوراکی را توضیح بدهید،‌باید دست روی کدام وی‍ژگی‌ها بگذارید؟‌

می‌توانید حداقل ۱۵،۱۰وی‍‍ژگی برای این خوراکی نام ببرید و دلایل آن را هم ذکر کنید؟‌ همراه ما باشید تا با هم این ویژگی‌ها را بررسی کنیم.

۱.  منبع پروتئین:‌ مرغ،‌سرشار از پروتئین است. اما این وی‍ژگی را در دیگر موجودات خوراکی مانند گاو و گوسفند هم می‌توان سراغ گرفت. اما چه نکته‌ای پروتئین مرغ را خاص کرده است؟‌ تاثیر این پروتئین در بدن.

 اسیدهای آمینه سازنده پروتئین مرغ عامل اصلی رشد و نمو عضلات هستند. بنابراین مصرف مرغ علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز به رشد عضلات کمک می‌کند. از سوی دیگر کیفیت پروتئین مرغ به شکلی است که مصرف آن باعث اضافه وزن نمی‌شود.

۲. داروی  افسردگی:  این خوراکی داروی همه افراد افسرده حال است. دلیل آن نیز وجود اسیدآمینه « تریپتوفان»‌ در پروتئین مرغ است. بنابراین اگر احساس افسردگی می‌کنید،‌همین حالا آستین بالا بزنید و سوپ مرغ برای وعده شام بار بگذارید. با خوردن هر قاشق آن،‌جسم‌تان گرم و روح‌تان آرام می‌شود.

۳. استحکام استخوان‌ها:‌ اگر نگران پوکی استخوان در سن بالا هستید،‌حتما مرغ را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. مطمئن باشید به این ترتیب استخوان‌ها به آهن تبدیل خواهند شد. دلیل آن نیز آهن موجود درگوشت مرغ است.

ایـران و یـونان ‌کاشفان مرغ!

۴. مرغ،‌مهربان با قلب:‌ گوشت این حیوان حاوی اسیدآمینه «‌سیستئین‌» ‌است. این همان ترکیب مفیدی است که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. گوشت مرغ حاوی مقدار کافی از این اسیدآمینه است. سینه مرغ بیش از هر قسمت دیگری از این خوراکی حاوی اسیدآمینه سیستئین است.

۵. مرغ و لبخند:‌ اگر دوست دارید همیشه لبخندتان زیبا باشد،‌ مصرف مرغ را فراموش نکنید. تعجب کردید؟‌ علت این معجزه،‌ وجود فسفر در گوشت مرغ است. این عنصر هم که برای حفظ استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. بنابراین اگر دوست دارید دندان‌های‌تان مثل مروارید بدرخشد،‌ مرغ را فراموش نکنید.

۶. مرغ و لاغری:‌ یکی از علت‌های اصلی اضافه وزن،‌اختلال در متابولسیم بدن است. برای تنظیم متابولیسم بدن هزار و یک راه وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها،‌دریافت مقدار کافی «‌سلنیوم»‌است.

 این عنصر به وفور در گوشت مرغ وجود دارد. بنابراین با خوردن مرغ،‌ نیاز بدن به سلنیوم تامین شده و می‌توانید به داشتن اندام مناسب‌ امیدوار باشید. از سوی دیگر مرغ حاوی ویتامین B6 است. این ویتامین نیز مهم‌ترین ویتامین برای تنظیم سوخت و ساز بدن است.

بنابراین با خوردن مرغ چربی‌های اضافی بدن شعله ور شده و از سوی دیگر متابولیسم نیز تنظیم می‌شود. بنابراین دیگر باید کمتر نگران اضافه وزن باشید.

۷. مرغ و سرطان:‌ اگر دوست دارید از خرچنگ دور باشید،‌ مرغ را فراموش نکنید. به این دلیل که گوشت مرغ حاوی «نیاسین»‌است.

این ترکیب مانع از آسیب به DNA شده و با کدبرداری درست از آن،‌خطر اختلال در کدبرداری  ژن‌ها به حداقل می رسد. به این ترتیب خطر تکثیر بی‌برنامه سلول‌ها و ابتلا به سرطان به حداقل می‌رسد.

آبگوشت مرغ با لپه

 

 مواد لازم:

  • مرغ متوسط: یک عدد
  • لپه: یک فنجان
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • مغز لیموعمانی: یک قاشق سوپ خوری
  • آب گوجه فرهنگی: یک فنجان
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
  • سیب زمینی متوسط: پنج عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

ایـران و یـونان، کاشفان مرغ!


طرز تهیه:مرغ را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید و تفت دهید تا طلایی شود. پیاز را در روغن سرخ کنید و لپه ای را که از قبل خیس کرده و آب آن را خالی کرده اید به پیاز اضافه کرده و لپه را هم کمی تفت دهید.

 

مرغ سرخ شده را با چهار لیوان آب، زردچوبه، لپه و پیازداغ با شعله ملایم بپزید و مغز لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید. در اواخر پخت پنج تا شش عدد سیب زمینی متوسط را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه کنید. در آخر هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرهنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید آبگوشت خوب جا بیفتد. این مواد برای تهیه غذای شش نفر مناسب است.

 

کوکوی مرغ

 

 مواد لازم:

  • مرغ: یک عدد
  • تخم مرغ: ۱۰ عدد
  • پیاز داغ: سه قاشق سوپ خوری
  • جوش شیرین: یک قاشق مرباخوری
  • زعفران ساییده: نصف قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل و دارچین: به انداز کافی
  • آبلیمو تازه: یک یا دو قاشق غذاخوری

ایـران و یـونان، کاشفان مرغ!

 

 طرز تهیه:مرغ را پس از تمیز کردن و شستن همراه با یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل و یک قاشق پیاز داغ بگذارید کاملا بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود و بیش از یکی، دو قاشق بیشتر آب نداشته باشد. مرغ را کنار بگذارید تا سرد شود. سپس تمام پوست و استخوان مرغ را جدا و گوشت مرغ را نگینی کنید، مرغ نباید زیاد خرد شود.

تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب مخلوط کنید تا کف کند بعد از آن زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کنید، جوش شیرین را هم در کمی آب سرد حل سپس نمک و فلفل و دارچین و دو قاشق باقیمانده پیاز داغ را به مایه تخم مرغ اضافه کنید.

تکه های مرغ را در مایه ریخته و خوب هم بزنید. حالا کم کم آماده می شویم برای سرخ کردن، در ماهیتابه به اندازه کافی روغن بریزید و وقتی داغ شد مایه کوکو را در آن بریزید و با پشت قاشق روی آن را صاف و در ماهیتابه را گذاشته و حرارت را کم کنید.

 

خورشت قورمه سبزی با سینه مرغ

 

 مواد لازم:

  • سبزی قورمه: یک کیلو
  • سینه مرغ: دو عدد
  • لوبیا چشم بلبلی یا چیتی: ۱۰۰ گرم
  • لیمو عمانی آسیاب شده: چهار یا پنج عدد
  • پیاز سرخ کرده: دو یا سه قاشق سوپ خوری
  • روغن: ۲۰۰ گرم

ایـران و یـونان، کاشفان مرغ!

 
طرز تهیه:بهتر است لوبیا را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید و بعد از ۱۲ ساعت خوب بپزید. سینه های مرغ را تمیز و به اندازه دلخواه تکه تکه کنید. بعد با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند سپس پیاز را خلال خیلی نازک خرد و در روغن سرخ کنید. پیاز نباید خیلی تیره رنگ شده یا بسوزد. از طرفی نباید نپخته بماند. آن را به قدر طلایی شدن حرارت دهید.

سبزی را ریز خرد کنید و کمی تفت دهید. حالا سبزی تفت داده شده و لوبیای پخته و سینه مرغ و پیاز طلایی شده را در قابلمه ریخته و نمک و فلفل و لیمو عمانی هسته گرفته شده را به آن اضافه کنید و به اندازه ای آب داخل خورش بریزید که تا سه سانت روی مواد را بپوشاند. بعد از جوش آمدن خورش، حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزد. وقتی خورش به روغن افتاد غذا آماده است.

 

خوراک مرغ چشم بلبلی

 

 مواد اولیه:

  • مرغ درسته: یک عدد
  • ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • دارچین: یک قاشق مرباخوری
  • آبلیموی تازه: نصف فنجان
  • پیاز متوسط: سه عدد
  • لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
 

ایـران و یـونان، کاشفان مرغ!


طرز تهیه:تمام سطح مرغ را به آبلیمو آغشته کنید و با نصف مقدار ادویه کاری پوشش دهید. حتی داخل شکم مرغ را و پس از گذشت حداقل ۳۰ دقیقه بال و پای مرغ را با نخ ببندید و مرغ را سرخ کنید. بعد از آن پیازها را نازک خلال کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.

لوبیای از قبل خیس کرده، مرغ سرخ کرده، باقی مانده ادویه، نمک و فلفل سیاه و یک لیوان آب را به مواد اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت چهار ساعت بپزید، پس از آن خوراک مرغ چشم بلبلی آماده است.

 

سمبوسه مرغ

 

 مواد لازم:

  • آرد: دو پیمانه
  • ماست: دو قاشق سوپ خوری
  • پیاز: دو عدد
  • فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
  • جعفری: یک تا دو قاشق سوپ خور

ایـران و یـونان، کاشفان مرغ!

 

طرز تهیه:

پیازها را خرد کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود بعد تکه های فیله مرغ را به پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل و جعفری خردشده را هم با مواد مخلوط کنید تا طعم شان به خورد هم بروند. آرد، روغن مایع و ماست را مخلوط و کم کمک آب ولرم را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد اضافه کنید.

 

بعد در یک سطح آرد پاشیده و خمیر را با وردنه باز کنید و با لیوان گرد قالب بزنید، از مواد در هر قالب کمی گذاشته و لپه های خمیر با چنگال کاملا ببندید تا باز نشود سپس هر دو طرف سمبوسه را سرخ کنید. در ضمن می توانید از خمیرهای آماده هم استفاده کنید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

هاست