خانه / آموزش / خانه داری / نکات مفید آشپزی و خانه داری

نکات مفید آشپزی و خانه داری

شیرینی زیاد غذا

اگر غذای شما زیادی شیرین شده ، کمی نمک به آن بیفزایید و یا اینکه یک قاشق سرکه به آن اضافه کنید ، شیرینی اضافی را از بین می برد.

شوری زیادی غذا

برای از بین بردن شوری بیش از حد غذا ، باید از خوراکی هائی مانند سیب زمینی، سرکه و قند کمک گرفت. البته استفاده از این مواد، بستگی به نوع غذا دارد. اگر غذا آبگوشت ، سوپ، راگو یا طاس کباب بود، برای از بین بردن شوری آن باید سیب زمینی پخته شده را از آن خارج کرد به جای آن سیب زمینی های خام ریخت تا نمک اضافی غذا را به خود جذب کند. سیب زمینی های پخته شده را بعداً می توان مورد استفاده قرار داد.

اگر غذایی بود که فاقد سیب زمینی بود می توان چند سیب زمینی داخل آن بیندازید و قبل از کشیبدن غذا سیب زمینی ها را از آن خارج کنید.

روش دیگر این که یک قاشق سرکه و یک قاشق شکر به غذای شور اضافه نمائید شوری غذا گرفته می شود.

ماهی شور

برخی از ماهی ها بیش از اندازه شورند که بسیاری از اشخاص، حتی با کته یا چلوی بی نمک نیز نمی توانند شوری آن را تحمل کنند. برای از بین بردن شوری اضافی اینگونه ماهی ها، آن را مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس از آب خارج ساخته با یک حوله کاغذی روی بزنید تا آبش گرفته شود.

بوی سیر

اگر سوپ یا آبگوشت شما بیش از حد بوی سیر گرفته، برگهای جعفری را درون یک صافی چای (که معمولاً به صورت یک محفظه کروی و مشبک می باشد و چای خشک را در آن می ریزند) قرار دهید و داخل آبگوشت یا سوپ بیندازید تا آنکه بوی سیر اضافی را به خود جذب کند.

ترشی اضافی

اگر کلم شور، یعنی باریکه های برگ کلم که در آن نمک خوابانده اید، بر اثر تخمیر بیش از حد ترش شده، آب آنرا بگیرید و مدت ۱۰ دقیقه درون ظرف بزرگی از آب سرد خیس کنید. کمی بهم بزنید ، سپس آن را خشک کنید.

مایونززیادی

اگر هنگام درست کردن سالاد ماهی تون، اشتباهاً بیش از حد به آن مایونز زده اید و دیگر ماهی تون ندارید به آن اضافه کنید، مقداری خرده نان درون آن بریزید. خرده نان ها با مایونز مخلوط شده ، طعم ماهی به خود خواهد گرفت.

چاره غذای سوخته

اگر غذای شما سوخت، قابلمه یا ماهی تابه را فوراً روی آتش بردارید و مدت ۱۵ دقیقه آن را درون آب سرد قرار دهید تا عمل پختن متوقف شود. سپس با یک قاشق چوبی ، به دقت قسمتهای نسوخته غذا را برداشته و به ظرف دیگری منتقل سازید. هیچگاه ته ظرف را نتراشید و از قسمتهای سوخته یا تکه هائی که آثار سوختگی روی آن است به ظرف دیگر منتقل نکنید.

گوشت

اگر گوشت سوخت ، ابتدا حوله تمیزی را در آب گرم خیس کنید و آب آن را بچلانید. گوشت را با آن بپوشانید و بگذارید مدت ۵ دقیقه بماند. سپس پوسته سوخته شده را با یک چاقو بتراشید.

چاره بی نمکی!

اگر فراموش کرده اید داخل حبوبات پخته شده نمک بریزید، هیچگاه برای جبران این کار، نمک خشک به آن اضافه نکنید، بلکه نمک را در مقداری کمی آب جوش حل کنید و با حبوبات پخته مخلوط نمائید. شوری نمک به یک نسبت به داخل ظرف پخش می کند.

برنج

برای برطرف کردن طعم و بوی سوختگی برنج، یک تکه نان سفید تازه (بهتر است قسمت سر آن باشد)روی برنج قرار داده و در ظرف را ببندید. بعد از چند دقیقه بوی سوختگی آن گرفته می شود.

آبگوشت

اگر یک قاشق شربت خوری (پینات باتر) یعنی کره بادام زمینی به آبگوشت اضافه کنید، طعم سوختگی آن را می گیرد.

کره نباتی (مارگرین)

اگر کره نباتی سوخت، آن را دور نریزید، بلکه می توانید به شیوه فرانسویان عمل کنید و آن را روی سبزیجات ریخته و یا از آن برای تهیه نیمرو استفاده کنید.

شیر

شیر وقتی بسوزد، بوی نامطبوعی در فضا پراکنده می شود و شیر نیز طعم سوختگی به خود خواهد گرفت. در این موقع ظرف شیر را در آب سرد بگذارید و یک نوک انگشت نمک(به اندازه یک هشتم قاشق شربت خوری) به آن اضافه کنید. طعم سوختگی برطرف می شود.

 می توان مقدار کمی شکر به شیر اضافه کنید، ولی آن را بهم نزنید،  به جلوگیری از سوختن شیر کمک خواهد کرد.

برای آنکه ظرف شیر را راحت تر تمیز کنید، همیشه ظرف را (پیش از آنکه شیر را در آن بجوشانید) در آب سرد آب بکشید.

آشپزی روی اجاق

اگر روزی مجبور شدید در فضای آزاد، روی اجاق غذا بپزید، قبل از انجام این کار، به پشت ماهی تابه یا قابلمه خود، اندکی خمیر ریش بمالید، برای اینکه به آسانی سیاهی هایی که از دود چراغ به ظرف مانده پاک شود و بدون اینکه هنگام شستن قابلمه یا ماهی تابه آسیبی  ببیند.

جلوگیری از سر رفتن غذا

هر گاه یک تکه کره، یا چند قاشق مرباخوری روغن خوراکی به درون آب برنج اضافه کنید ، برنج یا اسپاگتی شما سر نمی رود و به یکدیگر نمی چسبد.

استفاده از نمک در غذا

به سوپ و آبگوشت: قبلاً نمک بزنید

به گوشت: درست اندکی قبل از برداشتن از روی آتش نمک بزنید.

سبزیجات: سبزیجات را در آب نمک دار بپزید.

اگر ماهی تابه نچسب نبود

ماهی تابه شما اگر از نوع ماهی تابه هائی نیست که غذا به آن نمی چسبد ، قبل از استفاده به وسیله یک تکه کاغذ، مقداری نمک به ته داخل آن بمالید . این عمل باعث خواهد شد که ته ماهی تابه صاف و صیقلی شود و غذا به آن نچسبد.

برای جلوگیری از سیاه شدن قابلمه های آلومینیومی

هنگام پختن حبوبات یا برنج، چند قطره سرکه یا آب لیمو درون محتوی قابلمه بریزید. رنگ قابلمه شما سیاه نخواهد شد. ضمناً طعم و مزه غذای شما را نیز تغییر خواهد داد.

آهن بیشتر

غذا پختن درون ظرف چدنی، جذب آهن را تشدید می کند ، سوپی که مدت چند ساعت به آرامی درون یک ظرف آهنی بجوشد ، تقریباً ۳۰ برابر بیشتر از سوپی که در ظرف دیگر می پزد، دارای آهن است.

تمیز کردن وسایل آشپزخانه

نان

ـ اگر داخل کیسه نان، یک پر ساقه کرفس بیندازید، نان برای مدت بیشتری تازه می ماند.

ـ برای آنکه نان خشک را تبدیل به نان تازه کنید، آن را درون حوله تمیز و مرطوبی پیچیده مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بگذارید، سپس حوله را بردارید و نان را چند دقیقه در فر، و یا روی بخاری گرم کنید.

کیک

ـ برای جلوگیری از خشک شدن کیک، سیبی از وسط نصف کرده، یک نیمه آن را درون جعبه کیک بگذارید.

ـ یک تکه نان را به وسیله خلال دندان به قسمت بریده کیک وصل کنید تا از خشک شدن و بیات گردیدن آن جلوگیری کند.

پنیر

ـ برای جلوگیری از خشک شدن پنیر، دستمالی را که با سرکه مرطوب ساخته اید روی آن بپیچید.

عسل

ـ عسل را در ظرف پلاستیکی کوچک و دردار، مخصوص فریزر بریزید تا شکرک نزند. هنگام مصرف، در اندک مدتی سفتی آن از میان رفته حالت طبیعی خود را باز خواهد یافت.

ـ هر گاه عسل شکرک زد، کافی است شیسشه عسل را درون ظرف مملو از آب جوش بگذارید.

روغن زیتون

ـ برای  آنکه روغن زیتون شما دیرتر خراب شود، یک حبه قند داخل آن بیندازید.

پیاز

ـ هر گاه پیازی را به دو نیم کردید نیمه دیگر آن را نیاز نداشتید روی نیمه باقی مانده کره یا روغن بمالید تا تازه بماند و هم میکروب جذب نکند و هم از روغن و کره ای که روی آن زده اید در ماهی تابه استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *