خانه / آموزش / آشپزی / آشپزی یک غذای آسان ایرانی

آشپزی یک غذای آسان ایرانی

آشپزی ایرانی در تمام دنیا جایگاه ویژه و به خصوصی دارد. طرز تهیه غذای محلی هر شهر یا محله، در انواع طعم و رنگ که سفره ایرانی را بی نظیر کرده است برای مردمان دیگر جذاب بوده و همیشه طرفداران خاص خود را داشته است. از همین روی در مقاله جاری سعی کرده ایم تا شما را با یکی از غذاهای محلی شهر کاشان آشنا کنیم. البته آشپزی در کاشان تنوع بسیاری دارد اما شفته سماق یا کوفته سماق یک غذای محلی کاشان می باشد که نه تنها یک غذای آسان با دستور پخت ساده است، بلکه طعم و عطر بی نظیری دارد که همه ساله توسط گردشگران داخلی و خارجی کاشان نیز مورد استقبال قرار می گیرد. کوفته که در انواع دستور پخت های ایرانی خود را جای داده است، غذای محبوبی به حساب می آید که انتخاب نوع گوشت مصرفی در آن می تواند تنوع خوبی در طعم و بافت آن باشد. اما کوفته سماق با تمام آنچه قبلا تجربه کرده اید متفاوت است.

 

شفته سماق یک غذای آسان برای آشپزی

آشپزی در دهه های اخیر رنگ و بوی خاصی به خود گرفته و سبب شده است تا مردم با اشتیاق بیشتری سراغ این کار لذت بخش و متنوع بروند. شفته سماق نیز در منابع آشپزی ایرانی روش های پخت گوناگونی دارد، اما دو چیز در تمامی آن ها ثابت است: سماق و کوفته. اگر جزو کسانی هستید که به کالری شماری غذای روزانه دقت می کنید، باید به شما بگوییم که هر یک عدد از کوفته های موجود در این غذا چیزی در حدود ۲۵۰ کالری دارد. اما اگر به جز ریاضیات غذا به تاریخچه آشپزی نیز توجه می کنید، شاید برایتان جالب باشد اگر به شما بگوییم که قدمت کوفته سماق در کاشان به صدها سال پیش باز می گردد. اما با این حال پخت این غذا بسیار ساده می باشد.

آشپزی

مواد لازم برای آشپزی و پخت کوفته سماق:

-گوشت چرخ کرده نیم کیلو
-پیاز ۲ عدد
-آرد نخودچی ۴/۲ کیلوگرم
-آب چهار پیمانه
-کره ذوب شده ۳ قاشق غذاخوری
-سماق یک پیمانه کامل
-نمک و فلفل به اندازه کافی

– ابتدا یک پیاز رنده شده، آرد نخودچی و ادویه ها را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و به خوبی ورز می دهیم.
– کوفته های گرد کوچکی از مواد گوشتی ساخته و در کرده ذوب شده سرخ می کنیم.
– آب سماق را که از شب قبل (خیس کردن سماق کوبیده نشده در آب) آماده کرده اید از صافی رد می کنیم.
– پیاز دوم را در مقداری کره تفت داده و سپس آب سماق را اضافه می کنیم و تا زمان به جوش آمدن صبر می کنیم.
– در مرحله آخر کوفته های خود را به آب سماق اضافه کرده و منتظر پخت کامل گوشت می مانیم.
– در این مرحله که مقداری از آب درون ظرف حاوی کوفته ها باقی مانده است، می توانید غذای خود را سرو نمایید.
– این غذا را می توانید با نان میل نموده و یا به عنوان نوعی خورش در کنار برنج نیز تهیه کنید.
– میزان سماق مصرفی با توجه به ذائقه شما قابل تغییر می باشد. این میزان ذکر شده به طور میانگین تعیین شده است.

اختصاصی مجله اینترنتی گلثمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *