خورش سبزی

ghormeh-sabzi

مواد لازم برای ۶-۴ نفر:

سبزی: ۷۵۰ گرم

لوبیا قرمز: نصف لیوان

گوشت ران گوسفند یا راسته گوسفند: ۵۰۰ گرم

لیمو امانی ۴-۵ عدد

پیاز : ۱ عدد

آبلیمو : به مقدار لازم

نمک و فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

لوبیا قرمز را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

برای اینکه لوبیا هنگام طبخ، رنگ خورش را تیره نکند، یک بار لوبیا را با مقداری آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و آب آن را کاملاً خالی کنید.

سبزی را بعد از پاک کردن و شستن کاملاً ریز خرد کنید. مقدار سبزی را تفت دهید تا آب آن کشیده شود ولی رنگ سبزی تغییر نکند.

پیاز را خلال خرد کنید و در مقدار روغن همراه با کمی زرچوبه سرخ کنید تا سبک شود. گوشت را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. لوبیا ، سبزی و لیمو امانی را به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه مواد را روی حرارت هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. (مواد را به آرامی هم بزنید تا سبزی آب نیندازد و لوبیا هم له نشوند) بعد از ۳ لیوان آب ولرم داخل مواد بریزید، حرارت زیر خورش را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن آب، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و درب آن را ببندید و ۲  تا ۳ ساعت صبر کنید تا خورش جا بیفتد.

در این مدت به خورش سر بزنید تا مطمئن شوید آب کافی دارد.

۵- ۱۰ دقیقه آخر نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. در صورت تمایل به ترش بودن خورش می توانید ۲ تا ۳ قاشق آبلیموداخل خورش بریزید و بگذارید خورش با درب باز مراحل آخر طبخ را طی کند.

 نکته : سبزی خورشتی: تره و جعفری کمی بیشتر باشد ، گشنیز به اندازه متوسط و اسفناج و شنبلیله کمی کمتر نسبت به بقیه مواد باشد تا خورش مزه بهتری داشته باشد.

برای استفاده از لیمو بهتر است لیمو را از وسط ببرید و هسته های آن را در بیاورید و به طور کامل داخل خورش بریزید تا خورش ما ازعطر و بوی دلپذیری برخوردار شود و لیمو امانی در خورش بیشترین چربی را به خود جذب می کند بهتر است در موقع صرف غذا از خوردن لیمو امانی صرفنظر کنید.

, , , , , , ,
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

مطالب پیشنهادی

فهرست