روانشناسی

چگونه بر نگرانی غلبه کنیم؟

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از روانشناسی همراه باشید :

روزنامه آرمان: نگرانی یک حالت ذهنی و درونی است که با نشانه‌های مختلفی مانند لرزش دست و صدا، سرخ شدن چهره، دلشوره و بی‌قراری، کم اشتهایی و… همراه است. معمولا نگرانی به خاطر مسائلی است که ممکن است در آینده اتفاق بیفتد و فرد کنترلی روی آنها ندارد. نگرانی اغلب توام با نوعی ترس و اضطراب است مثل مادری که نگران این است که کودکش بیمار شود یا فردی که نگران است شغلش را از دست بدهد.

غلبه بر نگرانی‌ها

 نگرانی باعث می‌شود، فرد عملکرد مناسبی در زمان حال نداشته باشد و بر کیفیت زندگی اکنون افراد تاثیر مخرب دارد و منجر به عدم لذت بردن از زندگی می‌شود. البته نگرانی جزئی از زندگی روزمره است و کمی نگرانی برای زندگی مفید است و باعث داشتن انگیزه و هدف در زندگی می‌شود و تلاش فرد را جهت بهبود کیفیت زندگی افزایش می‌دهد. به‌طور مثال مادری که نگران سلامت فرزند خویش است و این امر باعث می‌شود، برنامه‌ای مناسب برای تغذیه و بهداشت کودک خویش داشته باشد. یا فردی که نگران از دست دادن شغلش است و این نگرانی باعث می‌شود روابط خود را در محیط کار بهبود بخشد و درصدد کسب مهارت‌های بیشتری باشد. اما نگرانی زیاد ممکن است احساسی از ناامیدی و نا کامی ایجاد کند، زندگی را مختل کند و منجر به بیماری شود. حال ببینیم چگونه می‌توان نگرانی را از خود دور کرد.

برای همان روز زندگی کنید

در هر لحظه از زندگی مطمئن شوید دیواری محکم در برابر گذشته بنا کرده‌اید. همچنین مطمئن شوید در ذهن خود پرده‌ای ضخیم و محکم به روی آینده و روزهایی که هنوز نیامده‌اند کشیده‌اید. بگذارید گذشته‌ها در گذشته باقی بماند. حسرت‌های گذشته و نگرانی و استرس برای آینده حاصلی جز توقف ندارد. درهای آینده و گذشته را ببندید و در زمان حال باشید. آینده یعنی حالا. آینده‌ای وجود ندارد. امروز روز زندگی است. کسی که نگران آینده است و به آینده با ترس و نگرانی نگاه می‌کند بیهوده انرژی صرف می‌کند و برای خود لحظات تلخ و ناگواری به وجود می‌آورد. درهای آینده و گذشته را ببندید و مشکلات را به خداوند بسپارید و از گذشته‌ها فقط بر روی تجربه‌های سودمند آن تمرکز کنید و عادت سودمند هر روز را در همان روز زندگی کردن را در خود پرورش دهید. البته این به این منظور نیست که برای آینده آماده نشویم بلکه بهترین راه برای ساختن آینده این است که در زمان حال زندگی کنیم و همه توان و انرژی خود را صرف انجام کارهای امروزمان کنیم و آنها را به بهترین نحو انجام دهیم. این تنها راه ممکن و عملی برای ساختن آینده است.

بالاتر از سیاهی رنگی نیست

بدترین وضعیتی که ممکن است اتفاق بیفتد را تصور کنید. از خود بپرسید اگر نتوانم مشکلم را حل کنم، بدترین وضعی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست ؟ این یکی از بهترین راه‌هایی است که درباره از بین بردن نگرانی وجود دارد. دستورالعملی سریع و معجزه آسا. بدون ترس و صادقانه وضعیتی که برایتان پیش آمده را بررسی کنید و بدترین وضعیت که در صورت شکست و ناکامی ممکن است رخ بدهد را تصور کنید. گاهی خواهید دید که بدترین وضعیت آنقدر‌ها هم که شما فکر می‌کنید نگران‌کننده نیست.

بدترین موقعیت را تجسم کنید

غلبه بر نگرانی‌ها

خود را برای پذیرش بدترین موقعیت متقاعد کنید. پس از آنکه در ذهن خود بدترین وضعیتی که ممکن است رخ بدهد را تصور کنید، سعی کنید خود را برای پذیرش آن متقاعد کنید. به خود بگویید اگر چنین وضعی پیش بیاید چه صدمه‌ای به من وارد خواهد آمد و چه چیزهایی را از دست خواهم داد؟ پس از تشخیص بدترین وضعیت و متقاعد کردن خود برای پذیرفتن آن، آرامش ذهنی عجیبی را در خود احساس خواهید کرد. آرامش ذهن حاصل پذیرش بدترین وضعیت و مقدمه‌ای برای تفکر و به دست آوردن راه‌حل مناسب است. آرامش ذهن از لحاظ روانی انرژی عظیمی آزاد می‌کند. وقتی بدترین وضعیت را بپذیریم دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم و خود به خود هر آنچه به دست آوریم منفعت است. حال با کسب آرامش به مرحله بعدی قدم بگذارید.

راهکارهای مناسب پیدا کنید

بر اساس بدترین وضعیتی که ممکن است اتفاق بیفتد راه کارهای مناسبی پیدا کرده و آنها را برسی کنید. از میان چندین راه‌حل مناسب‌ترین آن را انتخاب کرده و عملی‌سازید. این یعنی بهبود و موفقیت در بدترین شرایط. هنگامی که به راه‌حل‌های مختلف فکر می‌کنید نکات جدید و قابل اجرایی به ذهن شما خطور می‌کند که از میان آنها حتما راه‌حل مناسبی را پیدا خواهید کرد. سعی کنید راه‌ها و ابزارهایی را انتخاب کنید به وسیله آن از صدمات احتمالی بتوان جلوگیری کرد.

نگرانی‌های خطرناک

به خاطر داشته باشید نگرانی چه پیامدهای سنگینی را در بر خواهد داشت. نگرانی انسان را عصبی و برانگیخته می‌کند و روی سیستم عصبی و گوارشی اثر می‌گذارد و ممکن است باعث زخم معده بشود. به یاد داشته باشید، شما از آنچه می‌خورید بیمار نمی‌شوید، بلکه ازآنچه شما را می‌خورد بیمار و ناتوان می‌شوید. نگرانی می‌تواند قوی‌ترین آدم‌ها را از پای در آورد. اگر دوست دارید سلامت زندگی کنید و عمر طولانی داشته باشید، از زندگی خود لذت ببرید و آرامش درونی خود را حفظ کرده و بر نگرانی‌های خود غلبه کنید.


منبع:
http://www.bartarinha.ir/fa/news/364860/چگونه-بر-نگرانی-غلبه-کنیم


بازدید: 2

شبکه های اجتماعی:



Bookmark and Share

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا