آشپزی

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (۲)

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :

برترین ها: قاطی پلو ها انواع و اقسام دارند ولی وقتی قرار است بدون گوشت سرو شوند، می شود برایشان سنگ تمام گذاشت. در این مطلب طرز تهیه چند نوع قاطی پلوی خوشمزه و  بدون گوشت را با شما به اشتراک میگذاریم. 

 ته‌چین هویج

مواد لازم

  •     500 گرم هویج
  •     300 گرم فیله مرغ
  •     3 پیمانه برنج
  •     3 عدد زرده تخم‌مرغ
  •     4 ق‌س ماست پرچرب
  •     2 ق‌س زعفران دم‌کرده
  •     1 ق‌م دارچین
  •     1 عدد پیاز
  •     نمک و فلفل به میزان لازم
  •     روغن مایع مقداری
  •     1 ق‌م زردچوبه
  •     50گرم کره

 

 

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)
طرز تهیه

1. برنج را شسته، در کاسه با مقداری آب و نمک خیس کنید. هویج‌ها را پوست گرفته ،بشویید و خلالی خرد کنید، در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. خلال‌های هویج را در روغن سرخ کنید و بعد از روغن درآورده و کناری بگذارید.

2. پیاز را پوست گرفته، خلالی خرد کرده و  در روغن سرخ کنید. فیله‌های مرغ را به قطعات ریز برش بزنید، به تابه پیازها اضافه کنید و تفت دهید.

3. برای مزه‌دار شدن مرغ به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و خوب سرخ کنید. در آخر کمی زعفران دم‌کرده افزوده، حرارت را کم کنید و در تابه را بگذارید تا بپزند.هویج را هم به تابه مرغ در حال پخت اضافه کنید. در صورت نیاز به اندازه نیم‌پیمانه آب اضافه کنید و در تابه را بگذارید.

4. برنج را داخل آب جوش ریخته و طبق معمول آبکش کنید. در کاسه‌ای مناسب زرده های تخم‌مرغ را ریخته و با چنگال کمی هم بزنید. زعفران دم‌کرده و ماست را اضافه کرده و مخلوط کنید. مایه ته‌چین آماده است.

5. برنج را داخل مایه ته‌چین ریخته و خوب مخلوط کنید. تابه‌ای که می‌خواهید ته‌چین را در آن بپزید چرب کنید. نیمی از مایه برنج را در تابه ریخته و با پشت قاشق فشرده و یک‌دست کنید.

6. مرغ و هویج را روی لایه اول برنج ریخته و پهن کنید تا همه سطح برنج را بپوشاند. مقداری دارچین روی مرغ و هویج بپاشید. حالا نوبت مابقی برنج آغشته به مایه ته‌چین است. آن را روی بقیه مواد ریخته و با پشت قاشق یکدست و کمی فشرده کنید.

7. تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و با ته چنگال در برنج چند سوراخ ایجاد کنید. کره را آب کرده و روی ته‌چین بریزید، حالا در تابه را گذاشته و اجازه دهید ته‌چین دم بکشد. بعد از دم کشیدن، ته‌چین را در یک سینی یا دیس مناسب سر و ته کرده، برش زده و سرو کنید.

 

 

میگو پلو اسپانیایی

مواد لازم

  •     روغن گیاهی 3 قاشق غذاخوری
  •     پیاز خرد شده 1 عدد
  •     سیر خرد شده 2 حبه
  •     زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
  •     گوجه خرد شده 1 عدد
  •     هویج خرد شده 1 عدد کوچک
  •     فلفل دلمه ای قرمز خرد شده 1/2
  •     نمک و فلفل به میزان دلخواه
  •     برنج 2 فنجان
  •     میگو پاک شده 400 گرم
  •     جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
  •     نخود فرنگی 1/2 فنجان
  •     سس تند(اختیاری)

 

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

 
طرز تهیه

 

1. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و 3 قاشق روغن داخل آن بریزید. پیاز، سیر و زردچوبه را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. گوجه، فلفل دلمه ای و هویج خرد شده را نیز اضافه کنید و  5 دقیقه تفت دهید. به میزان دلخواه نمک و فلفل به سبزیجات اضافه کنید.

2. میگوها را به سبزیجات اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا رنگ میگوها صورتی شود. برنج، 3 فنجان آب و نصف قاشق جعفری خرد شده را اضافه کنید و با مواد ترکیب کنید. وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج حدود  30 دقیقه بپزد و دم بکشد.

3. در 10 دقیقه آخر نخود فرنگی و باقیمانده جعفری را روی برنج بریزید، با چنگال برنج را هم بزنید تا با نخود فرنگی مخلوط شود و مجددا در قابلمه را بگذارید. وقتی برنج دم کشید، میگو پلو را در دیس بکشید و این غذای خوشمزه را با سس تند نوش جان کنید. 

 

 

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ

مواد لازم

  •     برنج 1 کیلو
  •     مرغ 1.5 کیلو
  •     خلال بادام 100 گرم
  •     خلال پسته 50 گرم
  •     خلال پرتقال 500 گرم
  •     شکر 1 کیلو
  •     زعفران سائیده 1 قاشق مرباخوری
  •     روغن 150 گرم
  •     پیاز متوسط خرد شده 2 عدد
  •     نمک و زردچوبه

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

طرز تهیه

 

1. پوست پرتقال ریز شده را دو بار در آب بجوشانید. سپس چند بار در آب سرد بخیسانید و هربار آب آن را عوض کنید.در یک قابلمه 3 لیوان آب را همراه با شکر بجوشانید. سپس خلال های پرتقال را درون آبجوش بریزید و بجوشانید تا شیرین شوند.

2. برنج را خیس کنید. 3 قاشق روغن در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیازها را درون روغن کمی تفت داده و سرخ کنید. تکه های مرغ را درون پیاز ها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس کمی نمک و زرد چوبه و 1 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا مرغ بپزد.

3. آب مرغ را صاف کنید و نصف لیوان از آن را با 2 قاشق روغن، یک ملاقه از آب خلال و زعفران سائیده شده مخلوط کنید. استخوانهای مرغ را بگیرید و گوشت آن را قطعه قطعه کنید.

4. برنج را آبکشی کنید. قابلمه پخت شیرین پلو را حاضر کنید و کف آن را 3 قاشق روغن و 1/2 لیوان آب بریزید. نصف برنج را داخل قابلمه ریخته و به ترتیب خلال پرتقال و نصف خلال بادام را روی برزنج بریزید. کمی برنج روی خلالها ریخته و قطعات مرغ را روی آن قرار دهید. برنج باقی مانده را روی مرغها بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 

 

 
استانبولی‌ پلو

مواد لازم

  • برنج 3 پیمانه
  • 300 گرم  پیاز متوسط ساطوری شده
  • یک عدد گوجه فرنگی متوسط رنده شده
  • 2 تا 3 عدد  سیب زمینی متوسط نگینی
  • 2 قاشق رب گوجه فرنگی
  • 3 قاشق غذاخوری نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
  • روغن مایع 8 قاشق غذاخوری

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

 

روش تهیه

1. 4 قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.

2. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را 2 دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به جوش آید.

3. برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب جوش اضافه کنید، به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

4. هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخ‌های ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از 3 تا 4 دقیقه آن را بکشید.

 

 

عدس پلو با کشمش و خرما

مواد لازم

  •     برنج 4 لیوان
  •     عدس 2 لیوان
  •     کشمش 1 لیوان
  •     پیاز 2 عدد
  •     خرما 12 عدد

 

 

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

طرز تهیه

 

1. عدس را از چند ساعت قبل خیس دهید و با مقداری آب بپزید تا نرم شود.

2. پیازها را ریز خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس عدس پخته و کشمش پلویی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رطوبت مواد کشیده شود.

3. 4 لیوان برنج ، 5 لیوان آب ، کمی نمک و روغن را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه کمی جوشید و سطح آب به برنج رسید مخلوط عدس و کشمش را اضافه و مخلوط کنید.

4. خرماهای بدون هسته را روی برنج قرار دهید. نصف لیوان آب جوش و چند قاشق روغن را مخلوط کنید و روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم بگذارید برنج دم بکشد. سپس در ظرف بکشید و سرو کنید
 
نکته ها : میتوانید برنج را آبکش کنید و مخلوط عدس و کشمش را لابلای برنج بدهید. همچنین میتوانید کمی پودر دارچین به مواد پلو اضافه کنید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا