آش های فصل بهار, آش, آشپزی, طرز تهیه, طرز تهیه آش

آش های فصل بهار

آشپزی

آش گوجه‌سبز

مواد لازم :

•    750 گرم گوجه‌سبز

•    300 گرم گوشت چرخ‌كرده

•    یك كیلوگرم سبزی آش

•    2 پیمانه بلغور گندم

•    یك پیمانه لوبیا قرمز

•    یك پیمانه عدس

•    3 قاشق سوپ‌خوری نعنا خشك

•    نیم كیلوگرم پیاز

•    نمك و  فلفل

•    روغن مایع

طرز تهیه ی آش های فصل بهار,آشپزی,آش,آش های فصل بهاروتابستان,آش دوغ,آش انار,آش گوجه سبز,آش آبغوره

طرز تهیه :

1. لوبیا قرمز را در یك كاسه آب به مدت 24ساعت خیس کنید. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یك‌ساعت خیس كنید.

2. یكی از پیازها را پوست بكنید و پس از خرد كردن، در تابه‌ای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمه‌سرخ شود. سپس گوشت چرخ‌كرده را به پیاز اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید. اضافه كردن كمی نمك و فلفل به گوشت را نیز فراموش نكنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست كنده  به صورت خلالی خرد كنید.

3.  یك قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده كنید و در آن كمی روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پیازهای خلالی‌شده را داخل روغن سرخ كنید و بعد یك قاشق از نعنای خشك را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، كمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه كنید و بگذارید نیم‌پز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه و  صبر كنید تا این حبوبات هم نیم‌پز شوند.

4. در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاك كنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنید. بعد از اینكه همه حبوبات نیم‌پز شدند، سبزی را  همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه كنید.

5. گوجه‌سبزها را شسته و چوب آنها را جدا كنید. بعد از اینكه سبزی پخته شد، گوجه‌ها را  همراه گوشت چرخ‌كرده سرخ شده به آش اضافه كنید. در این مرحله، حرارت را كم كنید و اجازه دهید تا آش كاملا جا بیفتد.

6. در پایان در تابه كوچكی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس 2 قاشق باقیمانده نعنا خشك را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین كنید.


آش آبغوره

مواد موردنیاز (8 نفر)

•    3 عدد پیاز متوسط

•    یك كیلوگرم سبزی آش

•    یك پیمانه بلغور گندم

•    یك پیمانه عدس

•    یك پیمانه لوبیا چشم‌بلبلی

•    یك پیمانه برنج

•    2 پیمانه آب مرغ یا آب‌گوشت

•    4 پیمانه آب جوشیده

•    2 پیمانه آبغوره

•    نصف پیمانه غوره

•    2 قاشق سوپ‌خوری پودر نعنای خشك‌شده

•    نمك و فلفل سیاه به میزان دلخواه

•    4 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع سرخ‌كردنی

طرز تهیه ی آش های فصل بهار,آشپزی,آش,آش های فصل بهاروتابستان,آش دوغ,آش انار,آش گوجه سبز,آش آبغوره

طرز تهیه :

1. همه حبوبات را به طور جداگانه از چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است را بشویید و پس از خشک شدن خرد کنید.

2. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و سپس داخل قابلمه بزرگی حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود. مقداری از پیازداغ را بردارید و برای تزئین روی آش كنار بگذارید. سپس 2 قاشق سوپ‌خوری پودر نعنا‌خشك را به پیازداغ اضافه کنید و كمی تفت دهید.

3. آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط پیازداغ اضافه و حرارت گاز را كمی زیادتر كنید تا آب مرغ یا گوشت به جوش آید.

4. باتوجه به اینكه بلغور گندم در مقایسه با دیگر حبوبات موجود دیرتر می‌پزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید حدود یك ربع بجوشد، پس از آن لوبیا چشم‌بلبلی و عدسی را به طور همزمان اضافه و شعله اجاق‌گاز را كم كنید و بگذارید تا حبوبات نیم‌پز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه کنید و هرازگاهی مواد داخل آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت نیاز می‌توانید مقداری آب جوشیده نیز به مواد بیفزایید. پس از آنكه مطمئن شدید حبوبات كاملا پخته‌اند، سبزی آش را اضافه كنید.

5.در این مرحله نوبت به اضافه‌كردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافه‌كردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید تا سبزی پخته‌شده و آش كاملا جا بیفتد.

6. در پایان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه كنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. پس از طی این مدت، آش را در ظرف مخصوص كشیده و با پیازداغ و نعنا ‌داغ و درصورت دلخواه حبوبات پخته‌شده آش تزئین كنید.


آش دوغ

مواد لازم :

•    2 لیتر دوغ آماده غیرگازدار

•    500 گرم سبزی آش (شامل گشنیز، كمی شوید و سیر تازه)

•    یك عدد تخم‌‌مرغ

•    یك و نیم پیمانه نخود

•    2 پیمانه برنج

•    250 گرم گوشت چرخ‌كرده

•    یك عدد متوسط پیاز

•    نعنا خشك، مقداری برای نعنا داغ

•    روغن، به میزان لازم

•    نمك، به میزان لازم

طرز تهیه ی آش های فصل بهار,آشپزی,آش,آش های فصل بهاروتابستان,آش دوغ,آش انار,آش گوجه سبز,آش آبغوره

طرز تهیه :

1. نخود را از شب قبل در آب بخیسانید. سپس در قابلمه کوچکی آن را بپزید.

2.    دوغ آماده را داخل قابلمه بزرگی بریزید. سپس یك عدد تخم‌‌مرغ را به صورت خام داخل دوغ بشكنید. برنج را پس از شستن داخل مخلوط‌ دوغ و تخم‌مرغ بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. در طول این مدت، مرتب آن را هم بزنید تا دوغ به جوش آید.

3. پس از اینكه نخود به طور كامل پخته شد، آن را به همراه كمی نمك به مواد اضافه كنید. سبزی آش را هم به صورت درشت خرد كنید و به همراه سیر رنده شده، به بقیه مواد بیفزایید.

4. پیاز را در گوشت چرخ‌كرده رنده كنید و پس از اضافه كردن اندكی نمك و زردچوبه و زعفران، این مخلوط گوشتی را به صورت كوفته‌های ریز درآورید. پس از آماده شدن كوفته‌ها، آنها را داخل آش بریزید و به مدت یك ساعت روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.

در صورتی كه برنج موجود در آش نرم شد و به طور كامل پخت، زمان طبخ این آش نیز كامل شده است. در پایان، هنگام سرو كردن، آش را در كاسه‌ای بریزید و روی آن را با مقداری نخود پخته و نعنای داغ تزئین كنید.

منبع : ایران مطلب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 + 12 =

مطالب پیشنهادی

فهرست