آشپزی

دلمه کلم

آموزش کامل دلمه کلم,طرز تهیه دلمه کلم,دلمه کلم,کلم,دلمه , انواع دلمه

طرز تهیه دلمه کلم

 

آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت
مواد اولیه :
برای 6 نفر
 
لپه                      نصف پیمانه
برنج                    نصف پیمانه
روغن                  نصف پیمانه
گوشت                  نیم کیلو (چرخکرده)
زردچوبه                1قاشق مرباخوری
کلم پیچ                 1عدد
زعفران         2قاشق سوپخوری (دم کرده و غلیظ)
سرکه           2قاشق سوپخوری (قرمز)
شکر            2قاشق سوپخوری
نمک             به میزان لازم
فلفل             به میزان لازم
زردچوبه         به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا لپه را با مقدار کمی روغن تفت میدهیم و بعد با آب و نمک میپزیم و بعد آن را داخل آبکش میریزیم.برنج را شسته و داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود.

آموزش کامل دلمه کلم,طرز تهیه دلمه کلم,دلمه کلم,کلم,دلمه , انواع دلمه

تابه را روی حرارت گذاشته داخل آن کمی روغن می‌ریزیم. پیاز خردشده را درون روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس گوشت، نمک و فلفل را افزوده و کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. لپه، برنج، زردچوبه، سرکه، شکر و زعفران به مواد افزوده و کاملا هم می‌زنیم تا خوب مخلوط شود.زیر شعله را کم میکنیم و درب غذا را میگذاریم و تا 5دقیقه به مواد زمان میدهیم تا خوب بپزند و بعد شعله را خاموش میکنیم تا مواد کمی سرد شود.

کلم پیچ را به چهار قسمت تقسیم کرده، برگ‌ها را از هم جدا نموده و می‌شوییم. داخل یک قابلمه بزرگ آب ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی که آب به جوش آمد کمی نمک داخل آن ریخته و کلم برگ را درون آب‌جوش می‌ریزیم. بعد از چند دقیقه و وقتی کلم‌ها نرم شد آنها را داخل آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن می‌ریزیم. داخل یک قابلمه کمی روغن، نمک و آب ریخته کف آن را با برگ‌های کلم پخته می‌پوشانیم. سپس از مواد گوشتی داخل هر برگ کلم ریخته و آن را به صورت بقچه پیچیده و سفت میکنیم و در قابلمه می‌چینیم. روی دلمه‌ها دو پیمانه آب، سه قاشق غذاخوری روغن و کمی نمک می‌ریزیم و روی آن را هم کلم برگ می‌گذاریم و به مدت یک ساعت بر روی حرارت ملایم می‌پزیم.

نکات:

1)می‌توانید این دلمه خوشمزه را با سرکه و شیره خرما بپزید. البته این پیشنهاد را من به کسانی می‌کنم که دلمه را با طعم شیرین ترجیح می‌دهند.

2)حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را 2بار بجوشانید و بعد از خالی کردن آبش دوباره بپزید.

3)اگر طعم ترش را بیشتر میپسندید به سس این غذا کمی گرد غوره یا گرد لیمو بیفزایید.

منبع : سوران و ایران مطلب

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا